vuxenboktips

En litterärt bevandrad tant, med faiblesse för gamla böcker, har denna välskrivna bokblogg: Ingrids boktankar http://ingridsboktankar.blogspot.se

Några egna boktips:

Kulturchefen av Christer Hermansson tycker jag är roande. ”Hermansson skriver i samma mild­absurdistiska skola som författare som Claes Hylinger, Magnus Hedlund och Erik Andersson och ger sig på hela verkligheten, inte bara byråkratprat och maktsnack.” Citat av Ola Larsmo. Recension i DN.

Medicinen och Vi i villa  av Hans Koppel är lättlästa och roliga för dig som som är road av mänskliga relationer och lätt samhällskritik. Petter Lidbeck har skrivit tre vuxenböcker (sept. 2011) under pseudonymen Hans Koppel.

Barndom av Jan Myrdal. En stark och gripande barndomsskildring som skildrar ett barns kamp för integritet och frihet mot en brutal far och en känslokall mor.

Äldst, yngst eller mittemellan: din placering i syskonskaran och hur den påverkar dig av Elisabeth Schönbeck. Spännande fakta om syskonforskning. Hon visar hur våra syskonrelationer präglar oss livet ut.

Jämlikhetsanden: därför är mer jämlika samhällen nästan alltid bättre samhällen av Richard Wilkinson och Kate Picket. De visar hur graden av ojämlikhet i ett samhälle påverkar hur vi mår fysiskt och psykiskt. Deras undersökning bygger på statistik från 21 rika länder, däribland Sverige. Människor i jämlika samhällen är lyckligare.

Filmade böcker

Gökboetär en filmad bok, där jag tycker att filmen är bättre än bokenDelvis tack vare Jack Nicholson, som har huvudrollen. Det är inte alltid jag ser filmen. Du kanske har ett annat tips, där du tycker att filmen är bättre än boken?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s