”WikiThink”

Om du har något du vill säga eller skriva, som inte passar under övriga sidor, kan du få det utlagt här. Om jag gillar ditt inlägg kan du få det utlagt med smeknamn, pesudonym eller som anonym om du ej vill stå med ditt namn. Läste på en kvinnas blogg, som fick förklara varför hon hade reklam på sin blogg. Det är nog bäst att inte lova för mycket.

Pseudonymom betyder person (i sht författare): som framträder under falskt, fingerat namn, med signatur o.d. Definition från SAOB ,  Svenska Akademiens Ordbok http://g3.spraakdata.gu.se/saob

Jag är inte så storsint som Voltaire som sa ”I do not agree with what you have to say, but I´ll defend to the death your right to say it.”Jag beundrar honom för uttalandet, men undrar hur han skulle ha utryckt sig om hade levt i dag.

Jag börjar med egna inlägg: sökte på källskydd meddelarfrihet och fick bl.a. träff på frilansjournalisten Charlotte Esséns intressanta blogg  http://www.charlotteessen.se/empty_72.html Tydligt och klart skriver hon om detta och har lagtext längst ned på sidan. Min kommentar: Bra lag, men ibland är det nog inte så svårt att räkna ut vem som är källan.

Ny lag ska stoppa pedofiler på nätet. Flera tidningartiklar skriver om detta den 23 april 2007. SvD skriver: En sådan lag skulle innebära att Sverige går betydligt längre än andra länder, även Storbritannien som var först med att införa en lag 2003. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ny-lag-ska-hindra-pedofiler-pa-natet_220875.svd Detta tror jag inte på, utan läser i stället på en av Rädda Barnens sidor: Lagen är inte unik, den finns sedan tidigare i Norge, i England, USA och i Australien. http://www.rb.se/press/nyheter/arkiv/2007/Pages/nylaginternetpedo.aspx  Vad blev det av detta lagförslag?

I genomsnitt går det minst ett barn på skolan som är incestdrabbat. (Stort mörkertal för denna statistik).

På Järnåkraskolan finns boken Inte en ängel av Tine Bryld på biblioteket och i väntrummet hos skolsköterskan och på biblioteket.

Om boken: Allt sedan Nanna var liten har hennes far förgripit sig på henne. Han har på alla tänkbara sätt förbrukat Nannas förtroende och han har spunnit ett nät kring dem båda, ett nät av kärlek och hat, skuld och skam, vanmakt och våld. Men när Nanna en dag ringer upp Tine Bryld på det danska radioprogrammet ´´Tværs´´ blir det början till en förändring. Vi får följa Nanna på hennes smärtsamma väg mot ett eget liv.

Ett svenskt ord: folkölstillstånd

Det mest svenska ord som finns tycker inte jag är ordet lagom, utan ordet folkölstillstånd.

Folköl - servering och försäljning

Vad är folköl?

Folköl (öl klass II) är en maltdryck som har en alkoholhalt överstigande 2,25 men inte 3,5 volymprocent.

Anmälningsplikt

Enligt alkohollagen är den som bedriver detaljhandel/servering med folköl skyldig att anmäla detta till den kommun i vilken försäljningen bedrivs.

Sidan uppdaterad: 2013-03-10


Ett svar till “”WikiThink”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s